Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Радионице

Финиш библиоавантуре, 26.05.2022.

Узбудљиво, инспиративно, забавно, садржајно, и још много тога у нашој библиотеци у финишу БИБЛИОАВАНТУРЕ!
Сјајна Владислава Војновић уз подршку ћерке јој - талентоване младе Милице, одушевила је све присутне, 20 читалића, основношколце из "Аврама" и "Братства", њихове учитеље, професоре српског језика и књижевности, колеге библиотекаре.
Причом о Владиславиним књигама, које су питке, оригиналне, духовите, заокружили смо један циклус читања и дружења,затворили један круг, окончали нашу библиоавантуру коју смо започели у септембру прошле године. Прочитали смо преко 200 књига, причали о њима, водили читалачке дневнике, оцењивали исте емотиконима. Поделили смо и награде: за најактивнијег и најкреативнијег Читалића, и три награде за нај, најнај и најнајнај Читалића. Сва деца су добила дипломе и поклон пакетић за учешће.
Порасли смо. И деца и ми и Библиотека, у сваком смислу! Хвала драгој деци на учествовању, на искрености , на труду. Вредело је.
Хвала свима који су на било који начин учествовали у реализацији пројекта, а посебно драгом колеги из Станишића Николи Стојанцу, који је здушно радио са децом и био максимално посвећен.
Авантуре у Библиотеци се настављају, долази нам лето и Летњи програм читања!
Библиотека је ВАША колико и наша, ДОЂИТЕ, KЊИГЕ ВАС ЗОВУ!