Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Радионице

Дечја недеља 2014.

"Свако дете срећног лица чува једна породица"

Под овим слоганом смо ове године обележили Дечију недељу у нашој библиотеци.
Може се рећи да је свака недеља код нас дечија недеља, пуна програма и садржаја, али у овој Дечијој недељи смо срушили рекорд посећености Библиотеци. Кроз неколико програма и радионица анимирали смо око седам стотина деце предшколског и основношколског узраста. Различити и разноврсни програми пружили су деци прави креативни, едукативни и забавни угођај! Посебно наглашавамо три програма-промоције наших гошћи-аутора : Татјана Ковачев, професор разредне наставе из Каравукова, са својом креативно-логичком радионицом „Размишљаоница", Рајка Томановић-Токовић представила је едукативну бајку за децу „Заборављени град", којом је на врло примерен начин скренула пажњу деци на опасности као што су алкохол и дрога. Јасмина Јанковић је на врло забаван, живописан и интерактиван начин анимирала и заинтересовала децу читајући им стихове својих песама из збирке „Цица домаћица".

Ту су, наравно, и наше сталне радионице, на које се деца врло радо одазивају: Скривено благо, Круг пријатељства, Пет чула, Осећања, Бонтон, Ждралови, Живи човече, не љути се...

Захваљујемо свим васпитачима, учитељима, ауторима, а посебно деци, на сарадњи, учешћу и подршци, која се и овог пута показала плодоносном и успешном, сад већ традиционалном.

Драга децо, срећног лица
чека вас библиотекара породица!