Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

Dečja nedelja 2013

Slušajte mama i tata, želim sestru ili brata!

Ovim sloganom Dečje nedelje započeli smo svaku našu radionicu. Na svoj način smo skrenuli pažnju roditeljima da rađaju decu, da ih još više vole i bave se njima svakodnevno i maksimalno.
A, mi smo kroz desetak različitih tematskih radionica animirali preko osam stotina dece iz osnovnih škola i predškolskih ustanova. Učestvovala su deca iz predškolske ustanove Vera Gucunja, osnovnih škola: Bratstvo Jedinstvo, Dositej Obradović, Ivo Lola Ribar, Avram Mrazović, Vuk Karadžić, osnovna škola Mladost iz Prigrevice.
Radionice su bile edukativnog, zabavnog, kreativnog karaktera u zavisnosti od broja dece, njihovog uzrasta, interesovanja, kao i od dogovora sa njihovim vaspitačima i učiteljima.
Održane su radionice: Upoznajmo Sombor, koju je realizovao somborski istoričar i hroničar Milan Vojnović u Županiji, zatim Digitalna knjiga, ZOO kviz, Skriveno blago, Pismo dizajnera, Stare igre i Krug prijateljstva. Najmlađima smo čitali bajke.
Da smo dobro radili i pružili deci mnogo pažnje i ljubavi, pokazuju pokloni koje smo dobili od dece iz Osnovne škole Vuk Karadžić, a to su njihove male rukotvorine.
Zahvaljujemo se svim učesnicima, a najviše deci jer su i ovaj put pokazali da su spremni da uče, da rade, grade, kreiraju, pomažu i pruže osmeh i zagrljaj!
Zato, rađajmo decu, volimo ih! To je ključ za sva vrata!

Ponosni bibliotekari Dečjeg odeljenja Karlo Bijelicki Sombor vas pozivaju da pogledate kratki film Dečja nedelja 2013. ovde!